Vrijeschool de Toermalijn in Hillegom is de vrije school voor de bollenstreek

Basisschool de Toemalijn is de vrijeschool van de Hillegom en de omliggende bollenstreek

Taal begint met een
boeiend verhaal

Klas 1 tot en met 6

Op onze basisschool leggen we voor leerlingen de basis voor de rest van hun leven. We spreken de eigen wil aan en laten ze op zoektocht gaan. Zowel met het hoofd, het hart als met de handen. Zo kunnen ze optimaal groeien met hun verstand én hun gevoel.

In periodes van drie tot vier weken worden de vroege uren besteed aan één hoofdvak. De eerste jaren zijn dat taal, rekenen en heemkunde. Daarna komen er andere vakken bij, zoals o.a. aardrijkskunde, dierkunde, geschiedenis en natuurkunde. Naast Nederlands krijgen ze vanaf klas 1 les in Engels en vanaf klas 4 in Frans. Na de eerste pauze zijn de oefenuren taal en rekenen en storten de leerlingen zich op houtbewerken, schilderen, muziek, toneel, gym en handwerken.