Vrijeschool de Toermalijn in Hillegom is de vrije school voor de bollenstreek

Basisschool de Toemalijn is de vrijeschool van de Hillegom en de omliggende bollenstreek

Op onze school
krijg je plezier
in leren.

Gepubliceerd op: 07-07-2022

Nieuwsbrief nr. 16

Beste belangstellenden,

Deze nieuwsbrief bevat informatie over De Toermalijn, vrije school voor de Bollenstreek met een peuterspeelzaal en BSO. Allen die hier iets in vermeld willen hebben kunnen dit doorgeven aan de administratie info@de-toermalijn.nl

Einde schooljaar 21-22


Met dankbaarheid kijk ik terug op goed en een bewogen schooljaar!

Dank je wel kinderen voor de sfeer, het leven in de brouwerij en dat jullie ervoor zorgden dat het nooit saai werd! Dank je wel ouders voor jullie helpende handen, stille support en liefde voor de kinderen. Dank je wel team voor jullie harde werk, enorme toewijding aan de kinderen en de gezelligheid van ons samen! Dank je wel iedereen die zijn hart aan De Toermalijn heeft verpand.


Het was een jaar waarin veel gespeeld is, gevierd is, gezongen is en ook hard gewerkt is door de kinderen. Werken aan de brede persoonlijke ontwikkeling heet dat. “Worden wie je wilt zijn”. Wij zijn geen school waar de focus alleen maar op het hoofd ligt. Een mens is meer dan een hoofd met een onderstel. Een mensenkind moet geraakt worden in het hart, moet zijn handen vormend werk kunnen laten doen en zijn hersen leren kraken, maar niet los van elkaar, altijd in samenhang!


Met trots kijk ik naar onze zesdeklassers die we deze week uitzwaaien. Wat een leuke mensen zijn dat inmiddels: stevig, verantwoordelijk en met een gezonde hoeveelheid zelfvertrouwen sturen we ze de wijde wereld in. Ouders dat hebben jullie goed gedaan! Team, jullie hebben deze kinderen een stevige bodem gegeven om verder te kunnen.


En dan is het nu bijna vakantie. Tijd om tot rust te komen. Tijd om de boel, de boel te laten! De natuur helpt ons daarbij. De warmte maakt ons loom, de geuren van bloemen brengen ons in andere sferen en de rijpe vruchten voeden ons.


Ik wens u een mooie zomer en zie u graag weer terug op 22 augustus voor klas 1 t/m 6 en 23 augustus voor de kleuters!


Jacoline Wiskerke

Creatieve workshops voor ouders


In het nieuwe schooljaar kunnen ouders zich aanmelden voor een 7-tal creatieve workshops, onder leiding van Jessica Kouwenhoven, de moeder van Fenne en Laurens. Tegen kostprijs (€8,50) kunt u op geplande data terecht voor het maken van mooie vilt-figuren. U gaat leren prikvilten en naaldvilten. De Workshops duren van 9.00 tot 12.00 uur. In het nieuwe jaar kunt u zich opgeven op de lijsten op de prikborden bij de klassen of via email (Jessicaschild@hotmail.com). Dit is in het kort het aanbod, tot december.

7 September: Drakeneieren en een vuurtje maken (voor het Michaels feest, prikvilten)

21 September : Appeltjes (en peertjes) prikvilten (appelpluk periode)

5 Oktober : Paddenstoelen prikvilten (herfst)

19 Oktober: Eikeltjes + herfstblaadjes prikvilten (herfst)

2 November : Pompoentjes prikvilten (Sint maarten)

16 November : Wortel prikvilten + Sint stafje maken (Sinterklaas)

7 dec : Walnoot baby en kerstengeltje maken (prikvilten en werken met lont wol

(eventueel bij veel animo 14dec: walnoot baby en kerstengeltje maken (prikvilten en werken met lont wol) )


Hoe leuk is dat!!!!!

Kleuterklassen


"Nu ga ik mijn eigen gang

Ik ga ver weg ik ben niet bang

Ik zie wel waar ik heen zal gaan

Ik zal de weg wel vinden..."


In de kleuterklassen zijn de oudste kleuters klaar om hun pad verder te bewandelen. De kleuterklas uit, op weg naar de eerste klas. Ze zijn gegroeid van jonge, soms wiebelige en ongeconcentreerde kleuters naar krachtige, zelfverzekerde kinderen. Voor sommige nog heel spannend, voor sommige liever gister dan pas ná de zomervakantie.


Het afgelopen jaar hebben ze hard gewerkt aan hun handwerkjes. Eerst nog ingewikkeld, saai of soms ook wel erg moeilijk. Maar kijk eens waar al dat harde werken in is geresulteerd. Prachtige bedjes, bootjes en zelfs twee kastjes!


We gaan jullie missen lieve kinderen!!

Klas 1


Juffendag in Elswout


Maandag 27 juni 2022 zijn we met de 1e klas naar Elswout geweest. Een prachtig landgoed nabij Haarlem. Wat was het een fijne dag. We hebben geluk gehad met het weer. In de middag waren er fikse buien, maar wij hadden heerlijk zonnig weer. De kinderen hebben gouden ballen in het bos gezocht. Door middel van de gouden ballen hebben ze de verteller (gespeeld door de vader van Liv) gevonden die ons een prachtig tafereel van het sprookje “De Kikkerkoning” liet zien. Prachtig gespeeld door de ouders van Bor en Sam uit de 6e klas. Wat hebben de kinderen ervan genoten. Daarna hebben we heerlijk met elkaar gegeten in het bos en hebben de kinderen met elkaar gespeeld en met hun zelfgemaakte kabouters. Ook hebben we wat leuke spelletjes gedaan. Wat hebben we gesmikkeld van de zelfgemaakte baksels. We zijn daarna moe maar voldaan weer schoolwaarts gegaan.


Klas 2


Klas 2 is afgelopen maandag naar de speeltuin Jeugdland geweest. We hebben het erg leuk gehad.


Weet u al dat u ook lid kunt worden lid kunt worden van de speeltuin en dat ze vaak leuke activiteiten organiseren. . https://speeltuinjeugdland.nl/


Klas 5 en 6


We hebben een fijn aangepast Sint Jans feest gevierd. Er was een prachtig vuur en de zesde klas kon hun dappere sprongen maken.

De zesde klas springt straks ook naar de middelbare school toe. Ik wens ze allemaal veel succes en veel geluk.

De vijfde klas heeft als laatste de periode over de Grieken gehad. Er is een mooi periodeschrift gemaakt en we hebben prachtige Griekse tempels gemaakt met de blokken van de kleuters en de eerste klas.Weten jullie dat klas 5 en 6 al dagenlang aan het touwtje springen is. Het ene na het andere record wordt gebroken. Met de hele klas hebben we 239 gesprongen, de vijfde klas heeft 156 gesprongen en de zesde klas 523.


Wij wensen alle ouders en kinderen een fijne vakantie en tot volgend jaar!


Gezocht: ouders voor organisatie Lentemarkt


Graag houden we volgend jaar opnieuw een markt in De Toermalijn. Heb jij ook zo een zin in een gezellige dag vol leuke activiteiten en workshops, marktkraampjes met mooie spullen en een gezellig restaurant op school?


Meld je dan aan bij info@de-toermalijn.nl, we zoeken ouders die samen met een leerkracht een commissie willen vormen om deze markt volgend schooljaar te organiseren.

De Avond4daagse


De Avond4daagse zit er weer op. Er zijn 824 medailles verdiend. Wat een groot aantal na 2 jaar van corona. We hadden prachtig weer en door de inzet van vele vrijwilligers was het weer een geslaagd wandelevenement. Kijk jij uit naar de volgende medaille? Schrijf 6 t/m 9 Juni 2023 alvast in je agenda. Ben jij of ken jij iemand die het leuk vindt om ons te komen helpen zodat we volgend jaar ook de 10km kunnen aanbieden? Check onze vacatures op de website:

https://site.avondvierdaagse-hillegom.nl/vrijwilligers/


Wil je er meer van weten? Stuur een mail naar: info@avondvierdaagse-hillegom.nl


Wij hopen jullie volgend jaar weer te zien. Tot dan!


DE BIBLIOTHEEK OP SCHOOL- TIPS VOOR IN DE ZOMERVAKANTIE


Vakantielezen Deze zomer kunnen kinderen uit groep 3 en 4 met het hele gezin meedoen met Vakantielezen. Reis door 6 landen, doe opdrachten en verzamel alle schatten. Dit is een online leesprogramma met verhalen en spelletjes. https://www.vakantie-lezen.nl/


Meer leestips


vrijdag 8 juli 2022laatste schooldag
schoolreisje kleuterklassen
getuigschrift uitreiking
maandag 11 juli 2022 t/m vrijdag 19 augustus 2022Zomervakantie
maandag 22 augustus 2022Eerste volledige schooldag klas 1 t/m 6
dinsdag 23 augustus 2022Eerste volledige schooldag kleuters
woensdag 31 augustus 2022Algemene ouderavond
dinsdag 6 september 2022 t/m donderdag 8 september 2022kamp klas 5 en 6
vrijdag 16 september 2022vrij vanwege de Hillegomse feestweek
woensdag 21 september 2022soepcafé en het winkeltje
zondag 25 september 2022tuinochtend
woensdag 28 september 2022Michael-/Oogstfeest
vrijdag 30 september 2022studiedag - geen school