Vrijeschool de Toermalijn in Hillegom is de vrije school voor de bollenstreek

Basisschool de Toemalijn is de vrijeschool van de Hillegom en de omliggende bollenstreek

Op onze school
krijg je plezier
in leren.

Gepubliceerd op: 12-12-2019

Nieuwsbrief 7

Beste ouders en verzorgers,


Wat hadden we weer een mooi Sinterklaasfeest! En zeker weten, wij hadden geen hulp-Sint, maar de echte! En serieus… ook meisjes-roetveegpieten, dus de vrijeschool gaat met haar tijd mee! Uw kinderen waren geweldig. Zij genoten van Sint en wij van hen!


En dan zitten we nu alweer midden in de Adventstijd. Advent komt van het Latijn en betekent ‘komst’. We bereiden ons voor op kerst, de komst van Jezus. Kerst is het lichtfeest en daarom liepen de jongste leerlingen, op de eerste advent, het adventstuintje. Ze kregen een lichtje van de engel in een magische sfeer. Het tuintje is zo neergelegd dat de kinderen van buiten naar binnen lopen, net als je zelf mag doen in deze tijd van het jaar. Even tijd voor je binnenwereld, je even lekker terug trekken, althans bijna!

En dan worden we ’s ochtends ook nog toegezongen door de Troubadours. Zo is de school binnenkomen een feestje!


Ik wens u allen nog een goede laatste schoolweek en daarna een tijdje rust, met kaarsjes aan en tijd voor jezelf bijvoorbeeld met een mooi boek!


Jacoline Wiskerke

Directeur De Toermalijn

Klas 5/6


Het was een gezellig sinterklaasfeest. De kinderen hadden mooie surprises gemaakt en iedereen was blij met het cadeau. Daarna hebben we nog een leuk spel gespeeld met allemaal kleine cadeautjes. De pepernoten smaakten heerlijk en iedereen ging moe maar voldaan naar huis.


Klas 6


De zesde klas heeft geometrieperiode. Er worden mooie constructies gemaakt en om goed met je passer te kunnen werken heb je toch wel de fijne motoriek nodig. Er wordt van alles geleerd over horken, graden, radius, straal enz. Kom gerust de prachtige schriften bewonderen.


maandag 16 december 2019luizenpluizen
woensdag 18 december 2019Kerstspel
vrijdag 20 december 2019 t/m vrijdag 3 januari 2020kerstvakantie
maandag 6 januari 2020Drie Koningen
woensdag 8 januari 2020luizenpluizen
zondag 12 januari 2020Grote tuindag (10.00-13.00)