Vrijeschool de Toermalijn in Hillegom is de vrije school voor de bollenstreek

Basisschool de Toemalijn is de vrijeschool van de Hillegom en de omliggende bollenstreek

Op onze school
krijg je plezier
in leren.

Gepubliceerd op: 28-11-2019

Nieuwsbrief 6

Beste ouders en verzorgers,


Het bruist aan alle kanten! Misschien (zeker!) merkt u het thuis ook. Deze tijd van het jaar is zo intens, alles is een beetje meer, meer geluid, meer wind, meer regen, meer emoties, meer dat moet en soms ook meer gedoe. Gelukkig weten we dit en als de leerkrachten een kop thee samen drinken, delen ze dit met elkaar. Kinderen zijn wat drukker, het vraagt van ons grote wijsheid, geduldige aandacht en een extra glimlach en dat valt niet altijd mee, kan ik u in vertrouwen meedelen. Maar toch is het vooral genieten! Wat is het heerlijk om ook in deze tijd samen De Toermalijn te zijn. Wat was de herfstmarkt leuk! Wat heeft u weer fantastisch geholpen en wat was het tof dat u er was!

De kinderen zijn in deze donkere tijd extra grappig en ontroerend en wat zijn ze allemaal opgewonden over de komst van Sint en blij met de Adventstijd die straks zoveel moois geeft. Maandag kijk ik weer om een hoekje mee met het Adventstuintje bij de kleintjes en dan denk ik, zoals elk jaar: "Had ik dat zelf maar meegemaakt als kind".

Ik wens u mooie, bruisende weken en af en toe een paar minuutjes rust.


Jacoline Wiskerke

Directeur de Toermalijn

Kleuterklas


‘Rommel de bommel, wat een gestommel. Horen we daar op de zolder’

Sinterklaas is weer in het land en natuurlijk ook weer in de klas.

Statig zien we Sint Nicolaas lopen met guitige Pietjes achter hem aan. Cadeautjes vinden we op ‘zolder’ en regelmatig meert er een boot aan vol met Pieten.

Er wordt hard gespeeld maar ook hard gewerkt. Prachtige Amsterdamse huisjes, pakjesboten van klei en pepernoten van wol.

Het is elke dag Sinterklaasfeest in de klas!


Klas 5 / 6


Het soepcafé van gisteren was weer een groot succes. Er waren veel kinderen en volwassenen die van de heerlijke kruidige pompoensoep hebben gesmuld.

In de maand december is er geen soepcafé.
Het eerstvolgende soepcafé is op woensdag 29 januari 2020.De periode afsluiting was een hele leerzame. Op veel verschillende manieren werden we geïnformeerd over het klimaat, maar ook over cacao en papier. Door middel van grappige toneelstukjes, voordrachten, liedjes en een tentoonstelling kregen we een prachtige weergave van wat er is geleerd deze periode. Door twee “weermannen” werd ons verteld dat de grootste hagelbal ooit gemeten 20 cm was. Er werd verteld over de verschillen tussen het landklimaat, gematigd klimaat en het tropisch klimaat. Velo was zelfs even gekomen om te knuffelen met een boom!


Middels een rap kregen we meer te weten over papier en een watercanon werd door de hele klas vierstemmig gezongen. Alles stond geheel onder leiding van klas 5/6. Wat heerlijk voor juf Yvonne! Op deze ochtend heb ik ook een nieuw woord geleerd: de leporello. Het is een harmonicaboek, waar alle informatie in vermeld staat. Ze zagen er prachtig uit!

Groet, Marieke (moeder van Guus)

Zie de maan schijnt door de bomen. Allemaal een fijne Sinterklaas van klas 5/6!