Vrijeschool de Toermalijn in Hillegom is de vrije school voor de bollenstreek

Basisschool de Toemalijn is de vrijeschool van de Hillegom en de omliggende bollenstreek

Op onze school
krijg je plezier
in leren.

Gepubliceerd op: 10-10-2019

Nieuwsbrief 3

Vandaag ontving u via email een verzoek om de ouderbijdrage te voldoen. We zijn beslist heel blij met uw bijdrage aan mooi vrijschoolonderwijs. Juist aan dat woordje ‘mooi’ besteden wij het geld. Te denken valt aan mooie materialen, zoals dik schilderspapier, kwasten van haar, bijenwas, schapenwol, naalden en (blok)krijtjes. Kijkt u voor de grap eens op de website van Stockmar, wat hun producten kosten, dan weet u dat uw geld goed besteed wordt. De mooie ‘levende’ pianomuziek die op maandagen klinkt bij de euritmielessen en de lessen zelf, worden uit de ouderbijdrage betaald, evenals de schoentjes. Tijdens de jaarfeesten wenden we uw bijdrage aan om extra uitgaven te doen, bijvoorbeeld om de school rond kerst weer sfeervol te laten zijn. Soms worden er ook uitjes van betaald. En stel nu, dat de ouderbijdrage te hoog is voor u, dan wil ik u uitnodigen om contact op te nemen met Patty van Meeteren, op onze administratie. Dan hebben we het er gewoon over, soms kan een ander bedrag wel, of kan het echt (even) helemaal niet. Het mag in elk geval nooit een belemmering zijn om uw kind hier op school te laten zijn!

Jacoline Wiskerke

Klas 5/6


Klas 5/6 is weer veilig teruggekeerd van het kamp in Almen. Het was een kamp met veel regen maar wij hebben ons prima vermaakt.

De kinderen hebben prachtige dingen gemaakt zoals een buideltje gevild, van vers hout een spatel of een toverstokje gesneden, papier gemarmerd en daarvan een boekje gemaakt en een pook voor de kachel gesmeed.


De kinderen hebben in het bos een eigen bivak gebouwd waar ze de groenten voor het eten hebben gesneden en waar ze een prachtige mandala gemaakt hebben met spullen die ze in het bos vonden.

Op de laatste avond was er natuurlijk een bonte avond met veel toneelstukjes en liedjes.

Ook een bezoek aan de boerderij was heel leuk, de boer gaf veel uitleg over het bedrijf en alle dieren die er stonden. In de gang hebben wij een kleine tentoonstelling over kamp gemaakt.Woensdag 30 oktober is het eerste soepcafé er weer.

Vanaf 12.30 uur tot 13.30 uur bent u weer van harte welkom.

We starten het soepcafé met een heerlijke courgettesoep.

Hopelijk komt u allemaal weer een soepje met brood eten.