Vrijeschool de Toermalijn in Hillegom is de vrije school voor de bollenstreek

Basisschool de Toemalijn is de vrijeschool van de Hillegom en de omliggende bollenstreek

Op onze school
krijg je plezier
in leren.

Gepubliceerd op: 01-04-2021

Nieuwsbrief 12

Beste belangstellenden,

Deze nieuwsbrief bevat informatie over De Toermalijn, vrije school voor de Bollenstreek en De Vlinderboom met een peuterspeelzaal en BSO. Allen die hier iets in vermeld willen hebben kunnen dit doorgeven aan de administratie info@de-toermalijn.nl

Vrolijk Pasen!

De wens “Vrolijk Pasen” is vanochtend eer aan gedaan. Wat een heerlijke vrolijke ochtend! Ik mocht een verhaal vertellen in klas 1 t/m 4 en voelde weer even hoe fantastisch het is om juf te zijn. Mijn camera heb ik de hele ochtend bij me gehad en ik heb geprobeerd mooie momenten vast te leggen.


Bij de kleuters was het hoogtepunt het tafelverhaal van stagiaire juf Jetske en juf Meis. De kleuters zaten ademloos te luisteren en te kijken. In klas 5-6 was de pop-it chalange onderdeel van alle vrolijkheid (vraagt u maar aan uw zoon of dochter hoe dat ging!). De kinderen hebben eieren gezocht en paasversiering gemaakt. Lieve klassenmoeders hadden paasbroden gebakken en met de lunch hebben alle kinderen en juffen ervan genoten.


Pasen is het feest van een nieuwe begin. Zo voelt het ook een beetje! De zon schijnt; ik hoor blije kinderstemmen om me heen en even zijn de uitdagingen van deze wereld op de achtergrond!


Ik wens u heel fijne dagen!

Jacoline WiskerkePaasbroden in wording, ze waren weer heerlijk.

Bakmoeders bedankt!!

Klas 2


Klas 2 heeft vorige week koekemannetjes gebakken. We moesten het recept aanpassen om genoeg koekjes te kunnen maken voor alle kinderen in de klas.

Dan is het natuurlijk nodig om te rekenen! Wat is het heerlijk om het deeg te kneden en om je eigen koekemannetje te vormen.

Het is de koekemannetjes niet gelukt om te ontsnappen... ze smaakten heerlijk!We hebben vrijdag nog hele fleurige paaseieren geschilderd. Deze keer hebben we "droog" geschilderd, dus op droog papier.


We hebben ervaren dat dat anders werkt dan "nat in nat" schilderen wat we meestal doen. Bij "nat in nat" schilderen maken we eerst het papier nat met een sponsje.

Deze week zijn we gestart met een nieuwe taalperiode waarbij de heiligenlegende van Sint Brandaan centraal staat.

Klas 3 en 4


De afgelopen 2 weken is er geknutseld aan een paaskrans. Een goede oefening van een gecombineerd werkje met: knippen, plakken, in elkaar zetten, verf mengen, schilderen.


Ze zijn daarbij zelfstandig aan de slag gegaan met de afspraken: Leg er altijd een krant onder, lijm en verf met mate gebruiken, voorbereiden, opruimen, schoonmaken.

Helaas hebben de kinderen die de afgelopen tijd minder op school konden zijn de paaskrans niet af kunnen maken. Misschien dat ze thuis nog mogen knutselen?

Er was een hele fijne sfeer in de klas.

Kinderen gingen elkaar helpen als de één al klaar was en een vriendje / vriendinnetje nog niet. Voor de krans hebben ze glutofix (behangersplaksel) gebruikt, kwastjes konden met water weer uitgewassen worden. Terwijl de bloemen op de krans met sterke lijm geplakt werden (snel drogend / niet water uitwasbaar).


Kleuren mengen vonden ze leuk. Mooi ook om te zien dat iedereen daarin zijn eigen voorkeur kon bepalen. Hopelijk krijgt de paaskrans van uw zoon of dochter een fleurig plekje in huis tijdens het paasfeest.


Fijne paasdagen!

Klas 5 en 6


De leerlingen van kIas 5 en 6 hadden een heuse Pop It challange, op 1 april??


Juf Tessa heeft een tekenles geven en wat teken je dan met Pasen, natuurlijk een kip!!

vrijdag 2 april t/m maandag 5 april 2021Goede vrijdag en Pasen-vrij
vrijdag 9 april 2021Digitale inloop 8.45 uur
aanmelden: info@de-toermalijn.nl
zondag 18 april 2021Tuinochtend om 10.00 uur
maandag 26 april t/m vrijdag 7 mei 2021Meivakantie