Taal begint met een
boeiend verhaal.

home

Kleuters op kabouterspeurtocht!

Onder hele hoge bomen in een groot kabouterbos, staan er heel veel kleine huisjes, zomaar midden op het mos. 'k Zou er best wel willen wonen, maar ik ben toch veel te groot! 't Is het huis van de kabouters, met hun jas en mutsje rood.

 

 

Vrijdag 7 oktober gingen beide kleuterklassen naar het Groenendaalse Bos. De kabouters van het bos bleken hun kaboutermutsen te zijn verloren... Ai ai ai! Gelukkig konden de kleuters hen heel erg goed helpen zoeken in het bos. Er hingen overal rode mutsjes: in bomen, in struikgewas, in houtwallen. Er waren al wat bladeren gevallen en dus vielen de rode mutsjes goed op. Dat maakte het speuren een stuk makkelijker!

Onderweg hadden de kabouters wat leuke opdrachten voor de kinderen: Zo gingen ze op zoek naar herfstschatten voor op school. Er werden eikels gevonden, kastanjes en herfstbladeren. Bij een volgende opdracht mochten de kleuters een parcours bouwen, net als in de klas. Alleen.. hier waren er geen stoelen en tafels en planken... Wel waren er kleine boomstammetjes, heel veel takken en heel veel bladeren. Daar konden de kinderen wel wat mee! Er werd heel wat materiaal aangesleept. Het parcours bestond uit een grote hoop bladeren waar je overheen moest springen, stapels takken waar je overheen moest klimmen en boomstammen waarop je goed je evenwicht moest bewaren. Iedereen kwam er gelukkig heelhuids overheen!

groendendaal 1

 

De speurtocht voerde verder naar een mooie grote open plek, midden in het bos. Daar werden picknickkleden uitgespreid en het meegebrachte fruit opgegeten. Vervolgens waren er verschillende opdrachten: een elvenhuisje bouwen met materialen uit het bos, slingeren aan een touw om je kracht te bewijzen, je evenwicht bewaren op een liggende boomstam om je moed te tonen en voor sommige kinderen was er zelfs tijd om een mooie vlieger te knutselen waarmee vrolijk werd rondgerend over de open plek.

Er hingen nog meer mutsjes in het bos en die voerden ons verder over een heuvel heen naar een nieuwe picknickplek. Daar werd een broodje gegeten en een verjaardag gevierd. Wat een feestje!

Als klap op de vuurpijl bleek er ook nog een schatkist verstopt te zijn in het bos. Een cadeau van de kabouters omdat ze zo blij waren dat hun mutsen allemaal gevonden waren. De kist werd al gauw gevonden en hij bleek gevuld te zijn met allemaal 'rozijnkaboutertjes': doosjes rozijntjes aangekleed met een jasje van vilt.

 

Deze pagina is gepubliceerd op: 12 oktober 2016

 

Meer nieuws


 

 

Kleuters op kabouterspeurtocht!
Kleuters op kabouterspeurtocht!
De Toermalijn
Abellalaan 74 2182 TZ Hillegom
Tel. 0252-52 48 99
info@de-toermalijn.nl
Klik hier voor de laatste nieuwsbrief
Inloggen
Concept door Stopkracht - Websitebouw door All4Design
De Toermalijn
Abellalaan 74 2182 TZ Hillegom
Tel. 0252-52 48 99
info@de-toermalijn.nl
Inloggen
Concept door Stopkracht - Websitebouw door All4Design
NAAR BOVEN