Op onze school
krijg je plezier
in leren.

home

Het Paradijsspel 12 op december om 20.00 uur

 “In het Paradijsspel wordt een tipje van de sluier opgelicht om deze licht-duisternis polariteit in zijn oorsprong te verklaren.” Adam verschijnt als eerste mens, God schept uit een rib Eva. De verleiding door de Duivel. Het eten van de boom van goed en kwaad. De triomferende Duivel. Een toornige God. De verdrijving uit het paradijs door de Engel.

 

Enkele achtergrondgedachten bij het Paradijsspel – Engel en Duivel

Het Paradijsspel herinnert aan beelden die gebruikt worden voor de oorsprong van de mens. Het laat zien hoe de mens de vrijheid heeft gekregen om een keuze te maken tussen goed en kwaad. Hoe de mens, Adam en Eva, door zijn keuze tot bewustwording is gekomen en daarmee het paradijs moest verlaten.

De buitengewoon belangrijke rol van de duivel in de spelen verdient alle aandacht. Hij is behalve duivel ook potsenmaker en vooral toneelknecht. In deze duivelsrol ligt zowel een belangrijk kunstzinnig moment als een diepzinnige achtergrond. Het volmaakt-boze kan op het toneel eigenlijk niet worden uitgebeeld, het is alleen dragelijk door humor, waardoor (vooral voor kinderen) ook ontspanning mogelijk wordt.

De engel mag steeds de proloog en de epiloog spreken, dus: in eenvoudige woorden aankondigen wat men te zien zal krijgen en na afloop als echte leken-speler verontschuldigingen aanbieden voor datgene wat men gezien heeft. Tussen Engel en Duivel, rechts en links van het toneel, speelt alles zich af.

 

Wij zijn bijzonder verheugt dat De Toermalijn dit spel aan jullie allemaal kan laten zien. De leerlingen van de Pabo in leiden hebben ons dit aangeboden en uiteraard hebben wij met veel enthousiasme:JA!, gezegd.

Alle kinderen vanaf klas 3 zijn welkom en alle ouders en geïnteresseerden.

 

Namens alle teamleden van De Toermalijn zijn jullie van harte welkom!

 

 

Deze pagina is gepubliceerd op: 1 december 2016

 

Meer nieuws


 

 

Het Paradijsspel 12 op december om 20.00 uur
Het Paradijsspel 12 op december om 20.00 uur
De Toermalijn
Abellalaan 74 2182 TZ Hillegom
Tel. 0252-52 48 99
info@de-toermalijn.nl
Klik hier voor de laatste nieuwsbrief
Inloggen
Concept door Stopkracht - Websitebouw door All4Design
De Toermalijn
Abellalaan 74 2182 TZ Hillegom
Tel. 0252-52 48 99
info@de-toermalijn.nl
Inloggen
Concept door Stopkracht - Websitebouw door All4Design
NAAR BOVEN